Pokračovat v nákupu Možná chcete pokračovat v nakupování?

Stravenka pro ježka východního

200 

Ježek východní pochází ze stepí, které kdysi pokrývaly jihovýchod a východ Evropy, a tak si víc než ježek západní libuje na suchých a teplých místech, hlavně v nížinách, jako jsou lomy a rokliny, křovinaté meze a stráně, sady a zahrady.

Jídelníček: Ačkoli je všežravec, dává přednost živočišné potravě, zvláště bezobratlým živočichům, mezi které patří slimáci, žížaly, brouci nebo jiný hmyz a jejich larvy. Preferuje žížaly a stonožky. Občas se přiživuje i žábami, malými hlodavci, mladými ptáky, ptačími vejci nebo plody.

Zajímavosti: České rodové jméno „ježek“ je ustrnulá zdrobnělina původního rodového jména „jež“.

Ježek východní Vám jako poděkování za podporu pošle DÁRCOVSKÝ CERTIFIKÁT a svou fotografii 🙂

Děkujeme za podporu!

Sdílení:
Nákupní košík